Jackson nemcsak a filmvásznon állja meg a helyét. A 100 Monkeys zenekarban is gitározik és énekel. A banda tagjai: Jackson Rathbone, Ben Graupner, Jerad Anderson és Ben Johnson.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Azt hiszem, említést érdemel a banda nevének eredete, mert egy igazán érdekes kísérlet adta az ötletet a névválasztásnál. Következzen az úgynevezett századik majom elmélet.

Lehet, hogy közülünk néhányan már olvasták Ken Keyes századik majom című könyvét, vagy egy korábbi kiadványt Lyall Watson-tól az Életfolyam: a tudattalan biológiája címmel. A két szerző egy 30 évet felölelő, a japán Macacafuscata majmon végzett tudományos kutatási tervezetet mutat be. A japán Koshima szigetén élő vad kolóniát a kutatók folyamatosan a homokba dobott édesburgonyával látták el. A majmoknak ízlett az édesburgonya, a homokot és a piszkot azonban nem szerették. Az Imo-nak elnevezett tizennyolc hónapos nőstény megtalálta a megoldást a problémára azzal, hogy megmosta a burgonyákat. A fortélyra anyját is megtanította. Játszótársai szintén elsajátították az új módszert, és szüleiknek is megmu­tatták. Rövidesen az összes fiatal egyed megmosta burgonyáit, de csak a gyermekeiket utánzó felnőttek tanulták meg ezt a viselkedést. A tudósok 1952 és 1958 között jegyezték fel ezeket az eseményeket.

Azután 1958 őszén az ekképpen eljáró majmok száma Koshima szigetén hirtelen megnöve­kedett, melyet Dr. Watson mintegy 100 főben határozott meg, és bingo! – csaknem az összes, a szigeten élő majom minden további behatás nélkül egyszerre csak mosni kezdte a burgonyákat. Ha az esemény kizárólag azon az egy szigeten történt volna meg, alighanem úgy gondolták volna, hogy létezik valamiféle kommunikáció a majmok között, s hozzákezdtek volna ennek felkutatásához. Ám ezzel egy időben a környező szigeteken élőmajmok szintén mosni kezdték a burgonyákat. Még a japán szárazföldön honos majmok is így cselekedtek. Semmiképpen sem lehetséges, hogy ezek a majmok bármilyen általunk ismert módon kommunikáltak volna egymással. Ez volt az első eset, hogy a kutatók ilyesmit figyeltek meg. Feltételezték, hogy léteznie kell valamiféle, ezekre a szigetekre kiterjedő morfogenetikus struktúrának vagy mezőnek, amelyen keresztül a majmok képesek voltak egymással kapcsolatba lépni.

Egy kis ízelítő a 100 Monkeys zenéjéből:

 

Hivatalos weboldal: http://www.100monkeysmusic.com/

Az együttes myspace oldala: http://www.myspace.com/these100monkeys

A legjobb magyar rajongói oldal: http://www.100monkeys.hu

Szerző: tanita  2009.12.13. 02:55 6 komment

Címkék: zene jackson rathbone 100 monkeys

A bejegyzés trackback címe:

https://jacksonrathbone.blog.hu/api/trackback/id/tr551593563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marcsibaba · http://www.100monkeys.hu 2010.01.31. 00:02:14

Szia,

Nagyon klassz ez az oldal, ha gondolod látogass el az enyémre: www.100monkeys.hu.
Igyekszem naprakész lenni a srácokból.

Üdv. és csak így tovább

marcsi

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2010.01.31. 01:24:56

szia
nagyon örülök a kommentednek, Te vagy az első kommentelőm :)
megnéztem az oldaladat, nagyon tetszik, én is szeretem a srácok zenéjét (bár elég keveset hallottam még jó minőségben, a tube-os videók hangminősége elég trágya)
szép napot kívánok
üdv
anita

marcsibaba · http://www.100monkeys.hu 2010.01.31. 02:07:43

Szia,

Én megvettem mindet, de az ő saját honlapjukon a jukeboxon belehallgathatsz. A fiúk rendesen kijöttek a garázsból, a Grape nagyon jó minőségű, a Keep Awake meg ingyen letölthető tőlük, szövegét mindjárt teszem fel a honlapomra.
Viszont hogy tudnék hozzájutni a Hurt-hoz, meg a többi filmhez? Természetesen nem ingyen szeretném. Elképesztő, hogy ez a kis pasi napról.napra jobb zenész, színész, szövegíró, énekes, producer, stb :)

marcsibaba · http://www.100monkeys.hu 2010.02.20. 09:55:20

Szia,
Az jutott eszembe, hogyha a youtubon kéred akkor beteszik neked a blogodba a profilodhoz az összes "nyúzt" és akkor nem kell keresgélned. Mondjuk ez csak a funkey monkey cuccra vonatkozik Jax boyra külön nem :( Pedig milyen jó volna on line nézni a kis dolgait .... Mondjuk azt hiszem hogy az ember csak egy darabig bírja ki lélegzés nélkül, aztán rossz lesz neki.
Csináltam én is blogot, mert nekem még olyanom nem volt, így nem tudtam hogyan működik.
Jó móka:) Meg a google keresőn így jobban rátalál a nép a monkey lapra
Szép napot!

marcsibaba · http://www.100monkeys.hu 2010.03.10. 14:47:08

Szia Anita,

Kéréssel fordulok hozzád! Úgy adódott, hogy lehet szavazni, hogy a 100Monkeys fellépjen a 2010-es szigetfesztiválon. A honlapomon, a hírekben van egy link. Ha időd engedi, kérlek szavazz Te is. Fantasztikus volna élőben itt látni őket Magyarországon!
Örök köszi
marcsi
süti beállítások módosítása